Is het in Nederland eindelijk zomer, dan wil je daarvan genieten ook. Zeker wanneer je een tuin hebt, is er vaak maar een beperkte tijd waarvan je daar echt van kunt profiteren. Die uurtjes wil je zoveel mogelijk meepikken, ook als de zon al onder is gegaan. Lekker tot in de late, of vroege, uurtjes buiten zitten. De zon onder zien gaan, de temperatuur langzaam voelen dalen en genieten van iets dat alleen in de zomer kan. Maar voor het zover is moet je natuurlijk wel je tuin daarvoor in gereedheid brengen.

Zo maak je je tuin er klaar voor

Buiten zitten kun je alleen als je daar buiten ook de meubels voor hebt staan, dus dat is het eerste dat je moet regelen. Wil je lekker lang buiten blijven zitten, dan is het wel zo handig als je meubels zo comfortabel mogelijk zijn. Geen metalen bistro stoeltjes die beeldig voor het oog, maar oh zo vervelend voor je rug zijn, dus. Kies voor degelijke stoelen, of een comfortabele loungeset, dan is lang buiten blijven zitten ook echt leuk.

Daarnaast is het fijn als je elkaar ook als de zon onder is gegaan nog een beetje kunt zien als je in de tuin zit. Daar kan een goede buitenlamp je bij helpen. Let wel op, want ook buitenverlichting heb je in allerlei soorten. Je hebt de wat meer felle lampen, die geschikt zijn om je tuin te verlichten zodat deze veiliger, en minder interessant voor inbrekers wordt. Meestal niet de leukste lamp om boven je loungeset te hangen, je zit dan wel erg in de spotlight. Er zijn tegenwoordig echter ook genoeg andere lampen te koop die goed geschikt zijn voor buiten. Denk aan een leuke tafellamp, bijvoorbeeld op solarenergie of batterijen, of leuke slingers met kleine lampjes. Zo kun je elkaar wel zien, maar houd je tegelijk de bijzondere sfeer van de donkere avond een beetje in stand.

Houd wel rekening met de buren

Alhoewel het heerlijk kan zijn om tot laat in de avond, of zelfs diep in de nacht van je tuin te genieten, moet je er ook rekening mee houden dat er mensen zijn die gewoon willen slapen. Woon je in een buurt waar de huizen dicht op elkaar staan, in een rijtjeshuis bijvoorbeeld, dan is het wel zaak om geen overlast te veroorzaken en anderen met jouw gezellige zomeravond uit hun slaap te houden. Zet muziek dus zachtjes of uit zodra het later wordt, en houd ook het volume van jullie gesprekken een beetje laag. Zo blijft het voor iedereen leuk, ook voor de mensen die de volgende ochtend weer vroeg op moeten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen