Hallo, lezers! Ons doel is je een aantal ideeën te geven voor het inrichten van je badkamer in verschillende stijlen. We hebben veel mogelijkheden voor wie iets ongewoons en unieks zoekt, en ook enkele meer traditionele stijlen voor wie de voorkeur geeft aan de beproefde stijl. Dat gezegd hebbende, laten we aan de slag gaan!

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over vijf originele stijlen als het gaat om het inrichten van je badkamer.

1) Retro

De retro stijl voor de badkamer houdt meestal in dat je materialen en kleuren gebruikt die in het verleden populair waren. Enkele populaire keuzes voor behang zijn bloemenprints, geometrische patronen, en geruite motieven. Wat meubels betreft, kiezen retro-liefhebbers vaak stukken die van hout zijn en ingewikkelde details hebben. Lichtarmaturen worden vaak gestileerd naar die welke in de jaren 1950 populair waren, en gewaagde kleuren worden vaak gebruikt om een beetje persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen.

2) Modern

De moderne stijl voor de badkamer maakt vaak gebruik van strakke lijnen en strakke afwerkingen. Wit en neutrale kleuren worden vaak gebruikt om een rustige en ontspannen sfeer te scheppen. Sommige mensen kiezen ervoor om zwevende badmeubels of interessante verlichtingsarmaturen toe te voegen om hun badkamer echt een modern randje te geven.

3) Aziatisch

In de aziatische stijl voor de badkamer worden vaak natuurlijke materialen gebruikt, zoals bamboe en steen. Deze materialen geven de badkamer een gevoel van ontspanning en kalmte. Wat kleuren betreft worden vaak lichtgroen en blauw gebruikt om een gevoel van sereniteit te scheppen. Sommige mensen kiezen er ook voor om kunstwerken toe te voegen die geïnspireerd zijn door feng shui. Op deze kunst zijn vaak vredige taferelen of dieren afgebeeld.

4) Spa

Als je ervan droomt om door de natuur omringd te zijn, waarom dan niet een op een kuuroord geïnspireerde badkamer maken? Op spa geïnspireerde badkamers gebruiken vaak lichte kleuren en natuurlijke materialen om een rustgevende sfeer te scheppen. Bamboe en steen zijn veel voorkomende materiaalkeuzes, omdat ze beide een ontspannende werking hebben. Wat kleuren betreft worden vaak zachte groenen en blauwen gebruikt om een spa-achtig gevoel te scheppen. Je kunt ook planten toevoegen om het buitenleven echt naar binnen te halen!

5) Industrieel

Voor een echt unieke uitstraling ga je voor een badkamer in industriële stijl. De industriële stijl voor de badkamer gebruikt vaak materialen en kleuren die doen denken aan fabrieken of pakhuizen. Veel voorkomende keuzes voor muren, vloeren, en armaturen zijn onder meer beton, baksteen, metaal, en hout. Deze materialen geven de badkamer een gevoel van stoerheid en duurzaamheid. Wat kleuren betreft zijn zwart, wit, en grijs populaire keuzes. Deze kleuren kunnen helpen om een grimmige en mannelijke uitstraling te creëren.

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende stijlen om uit te kiezen als het gaat om het inrichten van je badkamer. Welke is er een geschikt voor jou?

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft een beslissing te nemen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen